Liikunta auttoi iloisen ikiliikkujan koronakevään läpi

Huhtikuussa 92 vuotta täyttänyttä Nelmi Huuhtasta on vaikea uskoa ikäisekseen. Huumori hersyy, juttu luistaa ja tarinoissa riittää juonenkäänteitä.

Tapiolan Caritaksessa Taka-Lyötyssä vuodesta 2005 saakka asunut Nelmi on tunnettu aktiivisuudestaan. Hän on tuttu näky monissa Caritas-kylän  harrastusryhmissä ja tapahtumissa. Vaikka Caritaksessa olisi tarjolla monenlaisia palveluja, Nelmi hoitaa kaikki asiansa edelleen itse.
– Lounaalla olen kyllä alkanut tässä hiljattain käymään Ravintola Caritaksessa. On mukava mennä syömään valmiiseen pöytään, Nelmi kiittelee.

Kolme henkilöä seisoo Tapiolan Caritaksen aulassa
Nelmi on tuttu näky Caritas-kylässä järjestettävissä tapahtumissa. Teatteri Quo Vadis TariNoita-esityksessä runsaslukuisena paikalla ollut yleisö kiitti esiintyjiä raikuvin ablodein. Yleisön kiitospuheenvuoron piti  Nelmi. Hän totesi, että ”näin vahvaa ohjelmaa ei ole täällä ennen nähty. Tässähän vanhakin ihan nuortuu!”

Kävely kuuluu päiväohjelmaan

Eipä Nelmin tahtia heikolla ravinnolla jaksaisikaan. Hän käy nimittäin edelleen joka päivä kävelylenkillä.
– Otan joka päivä vähän eri suunnan. Yksi suosikkireitti kulkee Veturiaukion kautta. Ostan aukion reunalla olevasta kaupasta jäätelön, istun penkillä ja nautin, Nelmi kertoo.

Myös Laanaojan suunnalla tykkään käydä. Siellä on mukava syöttää sorsia.

Nelmi kertoo, että kävelylenkit olivat hänelle henkireikä myös kuluneen koronakevään ja -kesän aikana, kun hänelle rakkaat Caritaksen liikuntaryhmät olivat tauolla. Mieluisimpia ryhmiä Nelmille ovat vuosien varrella olleet senioritanssi ja vesijumppa.
– Vesijumpassa kävin kymmenen vuoden ajan viisi kertaa viikossa ja senioritanssia olen harrastanut 18 vuotta, Nelmi laskeskelee.

Työvuodet täynnä tarinoita

Hulinaan ja aktiiviseen eteenpäin ponnisteluun Nelmi toteaa tottuneensa jo lapsesta lähtien. Utajärveltä 10 lapsisesta perheestä lähtöisin oleva Nelmi kertoo aloittaneensa työuransa 14-vuotiaana naapurin lapsenpiikana. Eläkkeelle Nelmi jäi Fortumin palkkakirjanpitäjän tehtävästä työskenneltyään yhtiössä kaikkiaan 14 vuoden ajan.

Työvuosinaan Nelmi oli monessa mukana ja tapasi monenlaisia ihmisiä – esimerkiksi presidentit Kekkosen ja Koiviston. Noista vuosista ja ihmisistä – samoin kuin Leville ja Saariselälle suuntautuneista hiihtoreissuista – Nelmillä riittää värikkäitä tarinoita. Tarinat ovat ehdottomasti parhaimmillaan sirkeän Nelmin itsensä kertomina. Kannattaa siis pitää silmät auki, josko tulisi tilaisuus kysäistä niistä Nelmiltä itseltään 😉