Palvelukoti

Caritas Kairos-Koti

Kairos-Koti on Caritaksen ensimmäinen palvelukoti, joka avattiin Kaukovainiolle vuonna 2002. Kairos-Kodissa on 24 asukaspaikkaa muistisairaille ikäihmisille. Viihtyisä omakotitalo on jaettu toiminnallisesti kahteen kotiryhmään, joissa molemmissa on omat avarat oleskelu- ja ruokailutilat. Kodinomaiset tilat ovat saaneet asukkailta ja omaisilta kiitosta. Oma iso piha on uudistettu täysin vuonna 2015 ja se tarjoaa turvalliset puitteet yhteiseen ulkoiluun.

Kairos-Kodissa korostetaan kodikkuutta sekä hyvän arjen merkitystä. Asukkaat voivat osallistua voimavarojensa mukaan palvelukodin arkiaskareisiin yhdessä henkilökunnan kanssa. Asukkaille järjestetään päivittäin ohjattuja toimintatuokioita. Teemme myös yhteisiä retkiä esimerkiksi torille ja Ainolanpuistoon. Lisäksi monet vapaaehtoiset tuovat iloa asukkaiden elämään, ja seurakunnan kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Omaiset ja tuttavat ovat aina tervetulleita vierailulle ja yhteisiin juhliin.

Asukkaamme voivat halutessaan elää Kairos-Kodissa elämänsä loppuun saakka. Saattohoidossa asukas saa olla oman kodin rauhassa viimeisinä elinpäivinään omaisten ja tuttujen hoitajien ympäröimänä. Teemme lääkärin ja kotisairaalan kanssa tiivistä yhteistyötä saattohoidon toteutuksessa.

Kairos-Kodin asukkaaksi voi tulla kunnan myöntämällä palvelusetelillä tai maksusitoumuksella. Asiakkaan tarvitseman hoidon ja tuen tarve selvitetään kotikunnan ikäihmisten palveluohjauksessa. Palveluja voi ostaa myös itsemaksavana.

Lue lisää...

Osoite: Varpushaukantie 7, 90250 Oulu

Puhelin: 050 449 9559 / Palveluyksikön johtaja Pasi Nyman

24/7 Puhelin: 044 736 9089 / henkilökunta

Paikkatiedustelut: 050 461 7821 / asiakkuussuunnittelija Jonna Tarakkamäki

Talotyyppi: Omakotitalo

Valmistunut: 2002

Asuntomäärä: 24

Hissi: Ei

Lasitettu parveke: Ei

 • Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneella varustettu huone, jonka saa sisustaa mieleisekseen omilla huonekaluilla ja tärkeillä esineillä.
 • Caritas Kairos-Koti sijaitsee Kaukovainiolla puistomaisessa ympäristössä. Yksitasoinen talo ja oma iso piha tarjoavat turvalliset ja viihtyisät puitteet yhteiseen ajanviettoon.

Palvelut

 • Tehostettu palveluasuminen
 • Ateriapalvelut (Sodexo)

Caritas Kairos-Kodin omavalvontasuunnitelma (pdf)

Hoiva ja hyvä arki Caritaksen palvelukodissa

Lisätiedot

 • Jokaisella asukkaalla on oma huone, joka sisustetaan omilla huonekaluilla. Huoneessa oma kylpyhuone.
 • Hoitovuorokausimaksu 125,80 € /vrk (Oulun kaupungin palveluseteli tai kotikunnan maksusitoumus)
 • Kuukausivuokra alkaen 600 €/kk
 • Vesimaksu: 15 € /kk
 • Sähkömaksu: 12 € /kk
 • Ateriamaksu: 14,80 € /vrk (sis. aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja ilta-/yöpalat)

Asukkaan on mahdollista hakea Kansaneläkelaitokselta hoitotukea ja asumistukea.

Yhteisötoimintaa

Seuraa monipuolista toimintaamme Facebookissa tai Instagramissa.

Kiinnostuitko kohteesta? Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä

 • Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Caritaksen henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.