Caritas Rovaniemelle pyörälahjoitus asukkaalta

Caritas Rovaniemen asukas Pentti Kumpula osti muutama vuosi sitten itselleen kolmipyöräisen polkupyörän. Hän ajatteli, että sillä on kätevä liikkua asioilla lähiympäristössä. Asuinpaikasta on lyhyt matka Rovaniemen keskustaan ja vieläpä viettävää alamäkeä koko matkan. Huono puoli tässä on se, että paluumatka kotiin onkin sitten ylämäkeä. Viime aikoina pyöräily onkin jäänyt kokonaan 94-vuotiaalta mieheltä.

Pentti sai ajatuksen lahjoittaa tyhjän panttina olevan pyöränsä talon asukkaiden yhteiskäyttöön. Mies on ollut aktiivinen hyvän tekijä aina, mukana muun muassa partiotoiminnassa ja Lions-klubissa. Kun lahjoituspyörää Caritas Rovaniemen ala-aulan läpi talutettiin luovutustilaisuuteen, oli jo ensimmäiset innokkaat asukkaat sitä jonossa varaamassa.

Pentti on ollut varsin tyytyväinen eloon Caritas Rovaniemellä. Hän muutti taloon heti ensimmäisten joukossa vuonna 2017. Kun talo oli vielä työmaavaiheessa, kävi Erkki-poika esittelyssä tutustumassa vuokrattavaksi tuleviin asuntoihin. Poika onkin saanut usein kuulla kehuja isältään: ”Kyllä olet poika hyvän paikan minulle hankkinut”. Arjen asumiseen tuo lisäturvaa itsemaksavana ostetut kotipalvelut. Hoitajamme käyvät tarkistamassa arkipäivisin, että kaikki on hyvin. Omaisille tämä tuo helpotusta omaan huoleen läheisestään.

Pentin sanoin ”Hyvä tulee hyvän luokse” ja siksi hän haluaa kiitoksena lahjoittaa pyörän taloon, jossa hän on viihtynyt jo kohta viisi vuotta. Sydämelliset kiitokset pyörälahjoituksesta, pyörä tulee varmasti aktiiviseen käyttöön ja tuo iloa monelle!

Terveisin,
Caritas Rovaniemen henkilökunta