Metsolan Gallerian marraskuun näyttely: Elisa Tuohimaa

Elisa Tuohimaan taidenäyttely Salaisuuksia Ihmeteltäviä, Suurenmoisia Kätköjä, Omia Teitä

Metsolan Galleriassa 2.-29.11.2019

 

Sijainti: Mielikintie 8, 90550 Oulu
Näyttely on auki: joka päivä klo 8-16
Näyttelyn tiedotustilaisuus: la 2.11.2019 klo 12.00

 

Elisa Tuohimaa (s. 1982 Raahessa, asuu Kempeleessä) on taiteilija ja taidekasvattaja (TaM, Lapin yliopisto). Hän on kiinnostunut käsittelemään taiteensa kautta ihmisyyttä, läsnäoloa, kohtaamista, yhteyttä ja yksinäisyyttä. Tuohimaa kertoo näyttelystään seuraavaa:

”Siskous on jotain, minkä voi kokea täysin vain olemalla itse jollekin sisko. Itse en ole sitä koskaan päässyt kokemaan. Kuitenkin olen saanut neljä tyttöä, joiden myötä olen voinut tarkastella siskouden todellisuutta hyvin läheltä äidin näkökulmasta.

Näyttelykokonaisuus jakautuu kolmeen osaan, jotka kukin tarkastelevat siskona olemista eri suunnilta. Meidän jutut -sarja käsittää kolme piirustusta, joissa uppoudutaan siskojen yhteisiin muistoihin ja yhteyden kokemukseen. Muistoihin ja hetkiin, joissa on satiinia, salaisuuksien jakamista ja sylin lämpöä.

Viiden maalauksen sarja Expressive Sisters puolestaan pureutuu siskon toiveisiin, ajatuksiin ja mielipiteisiin – kunkin tarpeeseen tulla kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi juuri omana itsenään. Persoonallisuus, tahto, temperamentti ja luonne on kullakin siskolla omansa, ja äitinä heidän kunkin kohtaaminen ja tukeminen oikealla tavalla on ollut (ja tulee olemaan) alati jatkuva prosessi.

Kolmas osa näyttelyä ovat kaksi teosta The Inner ja Diving Deep, joiden kautta käsittelen lapsen pohdintaa oman sisäisen minänsä kanssa.

Kutakin sarjaa sävyttää positiivisuus, sillä sisaruus ja lapsena koettu yhteys toiseen on valtava voimavara varsinkin oman sisaruksettomuuteni valossa. Yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta koetaan kuitenkin myös sisarusten keskellä. Oman yksinäisyyden kokemukseni uskon kuultavan töistäni joka tapauksessa.”