Museoretki ikäihmisille 26.11. Minun aarteeni -näyttelyyn – ilmoittaudu mukaan!

Tule mukaan opastetulle tutustumiskierrokselle Pohjois-Pohjanmaan museon Minun Aarteeni – esineitä oululaiskodeista -näyttelyyn.

Kierroksen jälkeen vietämme yhteisen kahvihetken Lasaretin Virta-ravintolassa.

 

Osallistumismaksu museoretkelle on 20 €.
Sisältää kyydin museolle, opastetun esittelykierroksen ja kahvitarjoilun. Kesto noin klo 12-16. Retki toteutuu jos osallistujia on min. 15.

Ilmoittaudu mukaan 18.11. mennessä:
Ilmoittautumisia ottaa vastaan asiakasneuvoja Outi Koponen: p. 044 999 1919
(ma-pe klo 9-14). Ilmoittautua voi myös Caritas-Kodin infossa.

Tietoa näyttelystä

Näyttely on toteutettu Pohjois-Pohjanmaan museon ja Oulun yliopiston museologian opiskelijoiden yhteistyönä. Ote näyttelyn esittelytekstistä:

”Minun aarteeni -näyttely kertoo siitä, mikä on oululaisille tärkeää. Se voi olla rakkain vaatekappale, tärkein lahja, valokuva tai aivan jotain muuta! Melkein sata innokasta lainaajaa ilmoittautui mukaan lainaamaan aarteensa Minun aarteeni – esineitä oululaiskodeista -näyttelyyn. Lainattu esineistö on yhtä monipuolista ja persoonallista kuin lainaajatkin. Nuorimmat aarteensa lainaajat ovat vielä päiväkoti-ikäisiä, vanhimmat jo eläkkeellä. Jokaisen esineen tarina on kokonaisuudessaan luettavissa näyttelyn käsiohjelmasta.

Osa lainatuista esineistä on itse tehtyjä, osa perittyjä, osa itse ostettuja. Mukana on muistoja lapsuudesta, perheestä ja ulkomaanmatkoilta. Esineistössä toistuu viisi teemaa: Oulu ja oululaisuus, kansainvälisyys, perhe ja lapsuus, sekä itse tehty ja vaatteet.”

Lue lisää näyttelystä Luupin tapahtumasivulta.