Elokuun taidenäyttely Metsolan Galleriassa: Uuden Maan kutsu, Sirkku Visuri

Sirkku Visurin teoksia Metsolan Galleriassa 4.–31.8.2020


Gallerian sijainti:

METSOLAN KARTANO
MIELIKINTIE 8, 90550 OULU
(A-rappu, toinen kerros, käynti pääovesta)

GALLERIA AVOINNA JOKA PÄIVÄ 8.00–16.00
NÄYTTELYN AVAJAISET: ti 4.8.2020, klo 17–19

 

Taiteilijan esittely:

Mietin, mitä itse ajattelen näyttelystäni. Onko se tasapainoinen? Ei varmaan, mutta tasapainoileva. Se on ehkä uskalias, etsivä ja löytävä. Siinä on toivottavasti jokaiselle jotakin. Näyttely ei liene perinteinen. Haluan tuoda iloa ja valoa, uutta, hämmästelyä ja keskustelua – erilaistakin.

Pääosassa ovat Vedic Arti -työni. Suuntaus jätti lähtemättömän jäljen, kun osallistuin ensimmäiselle kurssilleni Vedic Art opettaja Elsi Suorsan ohjauksessa, Kristallisalilla keväällä 2019.

Akryylivärien ensikertalaisena, ensimmäisen työni ”kaksi vaihetta” ja niiden väliin vaadittu intuitiivinen tutkiminen, nostivat esiin intiaanivauvan. Saman vuorokauden sisään ystäväpariskuntani oli saanut esikoispoikansa. He lähettivät kuvan vauvasta, joka oli merkillisen paljon samannäköinen kuin työni. Synkronismia alkoi tapahtua paljon – jokin ovi oli auennut lisää.

Lapsille näyttelyssä on oma ”osastonsa”, jossa on esillä myös yhteisiä mummottelun tuotoksia. Mielikuvitus on paras asia, mitä meille on annettu ja mitä voimme käyttää. Ajattelemalla hyviä ja kauniita asioita, tuomme niitä elämäämme.

Kaikelle on aikansa elämässä, myös murheille, mutta ilo ja elämän rakastaminen vievät meitä yksilöinä ja yhteisönä, kollektiivina eteenpäin. Tulkaa tutustumaan myös lastenne ja lastenlastenne kanssa!

Myös valokuvaamisen riemuani on esillä, samoin maistiaisia tutustumisesta mehiläisvahataiteeseen. Näyttelyssä kaiken kaikkiaan riittää VÄRIÄ! Näyttelyssäni on yksi vieraileva teos. Vaikka se on tehty minulle, se on ehdottomasti tarkoitettu jokaiselle meistä: Kristalli Kristus -teoksen esittely löytyy YouTubesta sielunkuvataiteilija Antti Häyhän repertuaarista. Kiitos Antti, avasit paljon ihmisyydestä!

Taidenäyttelyni, esikoiseni.

Tervetuloa!

 

TEKSTI: Sirkku Visuri