Etsitkö so­te-alan ke­sä­työ­tä? – Caritas hakee ke­sä­työn­te­ki­jöi­tä ikäih­mis­ten ja vam­mais­ten parissa teh­tä­vään työhön

Caritas Palvelut palkkaa vuosittain kymmeniä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita kesätöihin. Haku on nyt käynnissä ja kestää maaliskuun loppuun saakka.

Ensi kesänä palkataan reilut 50 kesätyöntekijää, jotka pääsevät käytännössä tekemään koulussa oppimiaan asioita ja olemaan mukana mahdollistamassa asiakkaille kesän riemuja. Kesätyö tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa osaamista sote-ammattilaisena niin alan opiskelijoille, vastavalmistuneille kuin alalla jo pidempään toimineillekin.

Kesätyökokemukset ovat olleet positiivisia, ja monet kesätyöntekijät ovat palanneet Caritakseen töihin. Caritas tarjoaa työtä erityisesti ikäihmisten ja vammaisten parissa. Työtä on tarjolla asumispalveluyksiköissä, kotihoidossa ja omassa sairaalassa.

Asumispalveluissa eletään hyvää arkea

Merkittävin osa kesätyöntekijöistä sijoittuu Caritaksen asumispalveluihin. Asiakaskunta on hyvin monipuolista, ja työympäristönä voi olla palvelukoti tai itsenäisempi työskentely kotiin vietävissä palveluissa.

Merja on aiemmalta ammatiltaan tradenomi ja halusi tehdä alanvaihdon vanhustyöhön kaivatessaan ihmisläheisempää työtä. Heti ensimmäisestä työharjoittelusta alkaen ratkaisu on tuntunut Merjasta oikealta.

Geronomiksi opiskellut Merja oli viime vuonna kesätyöntekijänä Caritaksessa muistisairaiden ikäihmisten palvelukodissa. Paikkana Kannelkoti oli Merjalle entuudestaan tuttu, sillä hän on ollut kesätöissä ja työharjoittelussa Kannelkodissa aiemminkin.

”Huomasin heti, että täällä on tosi hyvä ilmapiiri. Asiakkaita kohdellaan arvostavasti ja kunnioittavasti, ja aito kohtaaminen ja läsnäolo ovat työn ytimessä. Tätä työtä ei voi vain suorittaa. Siksi halusin tulla uudestaan kesätöihin Caritakseen”, Merja kertoo.

Koska Kannelkoti oli entuudestaan tuttu paikka, oli työn aloittaminen viime kesänä erilaista kuin ensimmäisellä kerralla. Pientä jännittämistä Merja pitää asiaan kuuluvana ja luonnollisena kaikille uuden työn aloittajille.

”Eihän se jännittäminen kuitenkaan ikinä kokonaan katoa. Mielestäni on hyväkin merkki, että uuden tai tutunkin työn aloittaminen tauon jälkeen jännittää. Sehän osoittaa, että on tekemässä merkityksellistä työtä.”

Kotihoitaja on todellinen moniosaaja

Työ Caritaksen kotihoidossa Oulussa koostuu pääasiassa kotikäynneistä Caritaksen palvelutaloissa asuvien ikäihmisten luona. Asiakkaat asuvat saman katon alla, joten jalat vievät hoitajan helposti paikasta toiseen. Kotihoidossa pääsee kehittämään ammatillista osaamistaan laaja-alaisesti, sillä kotihoitajan työ on monipuolista. Työssä tuetaan asiakkaan hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Tiimin hyvä yhteishenki näkyy myös syksyn 2021 asiakaskyselyn tuloksissa; suositteluhalukkuus Caritaksen kotihoitopalveluille oli 9,2/10.

Elli ja Sonja ovat kumpikin tulleet Caritaksen kotihoitoon töihin vuonna 2018. Sitä ennen kokemusta ehti karttua ensin työharjoittelussa ja sitten vielä kesätöissä. Molemmat ovat valmistuneet lähihoitajaksi sairaanhoidon ja huolenpidon koulutusohjelmasta.

”Olin todella iloinen ja yllättynyt, kun sain heti valmistumisen jälkeen vakituisen työpaikan täältä. Tuli tunne, että olin tehnyt työni hyvin”, Sonja kertoo.

”Minulla oli myös aivan toisenlaiset mielikuvat kotihoidosta ennen kuin tulin tänne harjoitteluun. Luulin, että täällä olisi kauhea kiire ja lääkkeet käydään vain äkkiä nakkaamassa asiakkaalle. Sehän oli aivan väärä kuva. Tämä työ on kaikkea muuta”, Sonja lisää.

”Kotihoidossa pääsee tekemään työtä omalla persoonallaan ja luomaan vahvoja asiakassuhteita. Olemme tärkeässä roolissa ikäihmisten elämässä. Ja täällä on maailman ihanimmat asiakkaat! Heihin saa luotua myös sosiaalisen kontaktin ja työstä saa itsekin irti tosi paljon”, Elli kuvailee.

Vaikka kotihoidon työ on itsenäistä, kenenkään ei tarvitse tehdä sitä yksin. Työkavereille voi soittaa milloin tahansa ja kysyä apua tilanteessa kuin tilanteessa.

”Tiimissämme on sovittu, että tyhmiä kysymyksiä ei ole, eikä avun pyytämistä tarvitse hävetä. Meillä on hyvä tiimihenki ja autamme toinen toisiamme”, Sonja kertoo.

Perehdytyksellä toivotetaan kesätyöntekijä tervetulleeksi

Hyvä perehdytys on tärkeä osa onnistunutta kesätyökokemusta. Yksikössä kesätyöntekijän perehdyttäminen on yleensä esihenkilön ja nimetyn vastuuperehdyttäjän, Kesäkamun, tehtävänä. Caritaksessa halutaan kuitenkin korostaa yhä enemmän sitä, että perehdytys on jokaisen yhteinen asia. Vieraanvaraisen perehdyttämisen avaintekijöihin kuuluu se, että koko työyhteisö toivottaa uuden henkilön lämpimästi tervetulleeksi ja varaa perehdyttämiseen aikaa. Vieraanvaraisuutta on myös arvostaa uuden henkilön osaamista ja tukea joukkoon kuulumista.

Suvi kertoo, että huumorintaju ja menevyys yhdistää Celestassa koko yksikön. Yhteisissä tiloissa viihtyvät kaikki. Siellä vaihdetaan kuulumisia, pelaillaan lautapelejä, lauletaan karaokea ja katsotaan televisiota.

Esimerkiksi vammaisten asumispalveluita tarjoavassa Caritas Celestassa on perehdyttämistä kehitetty viime aikoina erityisesti. Se on saanut runsaasti positiivista palautetta – perehdytys on todettu käytännönläheiseksi ja toimivaksi.

”Asiat käydään läpi huolellisesti ja aina voi pyytää tarkennusta ja kysyä lisää, jos jokin on epäselvää. Asiakkaat ovat myös aina itse omien asioidensa parhaita asiantuntijoita, joten rohkaisen uusia caritaslaisia kysymään suoraan myös asiakkailtamme”, kertoo palveluyksikön johtaja Suvi Nieminen.

Vammaistyöhön liittyy tärkeänä osana erilaiset apuvälineet, joiden käyttö saattaa jännittää uusia työntekijöitä.  Hyvä perehdytys auttaa tässäkin.

”Kun itse aikanaan tulin suoraan koulun penkiltä vammaistyöhön, en ollut itsekään silloin edes nähnyt kaikkia apuvälineitä. Niitä oppii kyllä käyttämään luontevasti arjessa. Välineisiin saa aina perehdytystä kokeneemman työntekijän opastuksella. Meillä ei myöskään ketään laiteta yksin tekemään sellaista, mitä ei osaa”, Suvi rohkaisee.

 

Caritas Palveluiden kesätyöhaku on avoinna 31.3.2022 asti. Tutustu avoimiin kesätyöpaikkoihin täällä:  www.hdl.fi/kesaduunia